بازدیدها: 12
درباره دومینیکا
دومینیکا کشوری است جزیرهای در دریای کارائیب. نام رسمی آن کشور همسود (مشترکالمنافع) دومینیکا و پایتخت آن روسواست. دومینیکا از جزایر بادپناه و بخشی از منطقه آنتیل کوچک است و به خاطر طبیعت دستنخوردهای که دارد «جزیره طبیعت کارائیب» نامیده شدهاست. دومینیکا در فاصله حدود ۲۰۰۰ کیلومتری جنوب شرقی فلوریدا و در جنوب گوادلوپ و در شمال مارتینیک واقع شده؛ مساحت دومینیکا ۷۵۴ کیلومتر مربع و جمعیت این کشور حدود ۷۱۰۰۰ نفر است. زبان رسمی این کشور انگلیسی است و زبانهای کریول دومینیکایی و فرانسوی نیز به عنوان زبانهای گفتاری استفاده دارند.
جزیره دومینیکا از دیدگاه زمینشناسی جوانترین جزیره آنتیل کوچک است و به این خاطر فعالیتهای آتشفشانی و زمینگرمایی هنوز در آن دیده میشود. دریاچه جوشان، که دومین چشمه آبگرم دنیا است در دومینیکا واقع شدهاست.
کریستف کلمب این جزیره را به نام روز یکشنبه (در لاتین: dominica ) یعنی روزی که این جزیره را کشف کرد نامگذاری نمود. کشف این جزیره در تاریخ ۳ نوامبر ۱۴۹۳ بود. امروزه ۸۶٪ از مردم دومینیکا سیاهپوست هستند.
دومینیکا که از سال ۱۸۰۵ به تصرف امپراتوری بریتانیا در آمده بود، در سوم نوامبر سال ۱۹۷۸ از بریتانیا استقلال گرفته و به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. طوطی شاهی پرنده ملی این جزیره است و نگاره آن بر روی پرچم دومینیکا نیز نقش بسته است.
محیط زیست دومینیکا
دومینیکا در منطقه استوائی قرار گرفته و هوای نسبتا گرم دارد و دمای هوا از ۱۰ درجه سانتیگراد در زمستان تا ۳۳ درجه در تابستان میباشد. مقدار سالیانه ریزش باران در برخی بخشهای این کشور تا چهارصد اینچ میرسد.
پایتخت کشور دومینیکا Roseau رزو (با تلفظ همچون گل رز) و به معنی نیستان است.
دومین شهر مهم دومینیکا شهر پورتسموث Portsmouth است که در شمال غربی دومینکا قرار دارد. دانشگاه پزشکی راس در این شهر میباشد. جمعیت دومینیکا بیش از ۷۱۰۰۰ نفر است.
دومینیکا کشوری است کوهستانی و سراسر سبز و جنگلی که بیش از ۹ آبشار دیدنی و دومین دریاچه بزرگ آب جوشان دنیا را در دل خود دارد. هوا در بسیاری از بلندی های این کشور خنک است و هوا روی هم رفته گرما و رطوبت کمتری نسبت به جزایر دیگر دریای کارائیب دارد.
در این کشور جنگلی هیچگونه جانور درنده و خطرناک همچون شیر و ببر و پلنگ و گرگ و مار زهری یافت نمیشود.
تاریخ دومینیکا
دومینیکا در تاریخ ۳ نوامبر ۱۴۹۳ توسط کریستف کلمب و در طی سفر دومش به «بر جدید» کشف شد. او این سرزمین را در اختیار بومیان سرخپوست کارائیبی و جنگجویی یافت که از نسل بومیان آراواک بودند.
در قرن شانزدهم کشتیهای اسپانیایی به دلیل شرایط باد و جریانات آبی مناسب، معمولاً در دومینیکا لنگر میانداختند ولی به دلیل مخالفت و مقاومتهای مردم دومینیکا، عملاً در آنجا ساکن و مستقر نشدند.
حکومت دومینیکا دموکراتیک و مردم سالار است. قوه مقننه پارلمان دومینیکا است که وظیفه قانونگذاری را بر عهده دارد. رئیس کشور؛ رئیس جمهور و رئیس دولت؛ نخست وزیر است که با رای مستقیم مردم برگزیده میشوند.