غلامحسین اسماعیلی در برنامه زنده تلویزیونی «حوالی امروز» با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مظلوم بهشتی نخستین معمار و مسئول دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران، اظهارکرد: افتخار این را داریم که میراث دار این شهید بزرگوار هستیم و به یکایک همکارانمان در عرصه عدالت که خدمتگزار مردم هستند و در مسیر احقاق حق قدم بر میدارند عرض تبریک دارم. هفته قوه قضاییه؛ هفته پاسداشت عدالت و تامین نیاز عمومی مردم مسلمان، فهیم و انقلاب اسلامی است.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه در برخی از پروندههای موسسات مالی و اعتباری و مفاسد اقتصادی بخش زیادی از جامعه درگیرشده اند، تصریح کرد: دستگاه قضایی وظیفه داشت به عنوان یک اولویت در این پروندههای سنگین و مهم به عنوان مطالبه مردم از دستگاه قضایی وارد شد و احقاق حق کردیم. بخشی از اینکه پروندهها طولانی میشود به دلیل ابعاد گسترده آنها است.
اسماعیلی افزود: جلسات دادگاه علنی پرونده موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج از هفته قبل اغاز شده است، دراین پرونده میلیونها نفر درگیر آن بودند که رقمهای سنگینی بود، با مشارکت همه بخشهای حاکمیت دولت و قوه قضاییه بخشی زیادی ازاین سپردهها برگشته است و مردم قبل از صدور حکم دادگاه به حق و حقوقشان رسیدند و همچنین بدهی کسانی که کمتر از یک میلیارد تومان سپرده گزاری کرده بودند پرداخت شده است و وارد تسویه بدهی بالای یک میلیارد تومان شده ایم و رسیدگی قضایی هم انجام شد. کاری که امروز در حال انجام است بخش عمده آن متکی به این است که از آغاز امر وارد شدیم و اموال را شناسایی و توقیف کردیم و سرمایه اولیه را حفظ کردیم.
اسماعیلی در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط اقتصادی و ورود سودجویان و اینکه عرصه را به مردم تنگ کرده اند، نقش مدعی العموم آیا میتواند تاثیر گذار باشد، بیان کرد: یکی از وظایفمان دفاع از حقوق عامه است، در اوضاع اقتصادی عوامل و مشکلات متعددی باعث بروز این حوادث شده است بخشی از این تکلیف ما است و برخورد میکنیم، افراد سودجو و فرصت طلب که از آنها به اخلال گران در نظام پولی و بانکی کشور تعبیر میکنیم.
اسماعیلی در ادامه عنوان کرد: در عموم ادوار دستگاه قضا و متولیان امور قضایی از ابتدا با هجمههای ناجوانمردانه روبرو شدند و یک مظلومیت بر چهره عدالت بوده است و امروز هم به نظر میآید عدالت و مردان عرصه عدالت مظلومیتی را تحمل میکنند، افراد به بهانههای مختلف هجمههای سنگینی براین دستگاه وارد میکنند و از ابزارهای غیرقانونی و تبلیغات در فضای مجازی برای رسیدن به اهدافشان استفاده میکنند؛ اما باید بگویم، دستگاه قضا در عین عدالت محوری مظلوم واقع شده است در پروندههای اخیرو به طور مثال اجرای حکم قصاصهایی که اخیرا انجام شد تا قبل از اجرای حکم، مردم از این جنایات و فاجعه که رخ داده بود، مطلع بودند و نهادهایی امنیتی و بخشهای مختلف به ما میگفتند این موضوع روشن است و زودتر حکم را اجرا کنید، اما ما میگفتیم برای اجرا باید فرایند قانونی را طی کنیم ، گرچه فرد مستحق مجازات باشد؛ اما تا زمانی که آن پرونده را بررسی نکنیم، نمیتوانیم اعمال مجازات کنیم و باید در بستر قانون باشد.
انتهای پیام/